Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κυνουρίας ¨Η ΕΝΩΣΗ  θα συμμετέχει  στην διεθνούς φήμης έκθεση  τροφίμων και ποτών  «Fancy Food Show 2017» που διοργανώνεται στην Νέα Υόρκη εκθέτωντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο « ΛΙΟΚΑΛΟ».

Στο διάστημα αυτό ο συνεταιρισμός σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ και την παράλληλη συμμετοχή της Εθνική Κοινοπραξία των Ελαιοπαραγωγών Ιταλίας-Consorzio Nazionale Degli Olivicoltori( CNO) θα έχουν την ευκαιρεία να παρουσιάσουν σε ένα ευρύ κοινό τα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας στα πλαίσια ενός κοινού στόχου όπου είναι η παραγωγή ποιοτικού και πιστοποιημένου προιόντος μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης. Οι  επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της εμπορίας τροφίμων και ποτών και οι οποίοι θα θελήσουν να έχουν εποικοδομητικές επαφές με μέλη  του συνεταιρισμού εκπροσώπων της εταρείας και της Εθνικής Κοινοπραξίας των Ελαιοπαραγωγών Ιταλίας θα μας βρούν στο περίπτερο  Νο 2007, με τίτλο PRODUCER ORGANISATIONS΄CERTIFIED PRODUCTS (Πιστοποιημένα Προϊόντα Οργανώσεων Παραγωγών) εκεί  θα μπορέσετε να ενημερωθείτε:

  • Για τα πρότυπα συστήματα ποιότητας και ιχνηλασιμότητας τα οποία εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις των φορέων στα πλαίσια των ΟΕΦ.
  • Για καινοτόμα εργαλεία ευφυούς γεωργίας τα οποία έχει υιοθετήσει  και χρησιμοποιεί η Οργάνωση Παραγωγών, καλύπτοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας της ελαιοκαλλιέργειας καθώς και της μεταποίησης της πρώτης ύλης.

 

Γιατί να εφαρμόσω ιχνηλασιμότητα;

  • Για την προστασία του καταναλωτή
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος
  • Για την παραγωγή ποιοτικού και πιστοποιημένου προιόντος

 

Το μέλλον…

Βλέπουμε στα χρόνια αυτά την όλο και μεγαλύτερη αύξηση της ανάγκης για ενημέρωση και πληροφόρηση και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, η ιχνηλασιμότητα θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα τα επόμενα χρόνια σαν δείκτης ποιότητας αλλά και σαν βάση του διεθνούς εμπορίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Jacob K. Javits Center, στη Νέα Υόρκη στις 25 – 27 Ιουνίου, 2017 με την Ελληνική συμμετοχή  Οργανώσεων Παραγωγών ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς. Μεταξύ αυτών θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και να γευτείτε υψηλής ποιότητας  πιστοποιημένα προιόντα απο τις Οργανώσεις Παραγωγών Ευβοίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας-Πρέβεζας,Λιβαδειάς,Μεραμβέλλου,Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, Μονοπατίου, Πεζών, Πηλίου-Β.Σποράδων, Πολυγύρου, Χαλκιδικής,Χανίων και CNO Ιταλίας.