Μετά τις πρώτες εβδομάδες του 2022, οι τιμές παραγωγού συνεχίζουν να είναι σε επίπεδα που οι αγοραστές δεν δείχνουν διάθεση να αποδεχθούν, ώστε να προχωρήσουν σε εκτεταμένες συναλλαγές. Το εμπόριο και η βιομηχανία παραμένουν επιφυλακτικοί, προσδοκώντας τη μείωση των τιμών λόγω της αύξησης της προσφοράς που θα έρθει με την ολοκλήρωση της συγκομιδής το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την έγκυρη Olimerca, παρατηρείται αύξηση των τιμών παραγωγού για ελαιόλαδα λαμπάντε που προορίζονται για ραφινάρισμα, με την προσφερόμενη τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 3,05 και 3,10€/κιλό, παρότι οι συναλλαγές είναι περιορισμένες.

Όσον αφορά το εξαιρετικό παρθένο και το παρθένο, η προσφορά είναι σταθερή και απορροφάται από τη βιομηχανία τυποποίησης, με τιμές μεταξύ 3,35 και 3,60€/κιλό, ανάλογα με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τυποποιητές που εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνεχή άνοδο των τιμών παραγωγού, επισημαίνοντας ότι η αύξηση αυτή, εάν συνεχιστεί, ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης.

 

 

The post Η ισπανική αγορά ψάχνει τη νέα ισορροπία appeared first on olivenews.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου

ΦΑΣΑ