Πέρσι τον Σεπτέμβρη η καταιγίδα Daniel προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε θύματα και υλικές ζημίες σην Θεσσαλία.  Προφυλάξτε το βιός σας, δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά  Φέτος, 1.000 περίπου αγρότες και κάτοικοι κατέφυγαν μέχρι και στη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Κάτω Ξενιάς για να αντιμετωπιστεί η ανομβρία που πλήττει τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία όπως μας πληροφορεί η e-thessalia.gr.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης ανέφερε: «Το πρόβλημα της ανομβρίας είναι πάρα πολύ μεγάλο στην περιοχή. Ο αγροτικός χώρος αυτή τη στιγμή υποφέρει, έχουμε σημαντικά προβλήματα, όπως και τα ζώα ελευθέρας βοσκής τα οποία βρίσκονται στην Όθρυ, λόγω της ανομβρίας υπάρχει μεγάλη στέρηση τροφής. Ο Ξηριάς δεν έχει καθόλου νερό, αυτοί οι χείμαρροι που είναι στην περιοχή μας έχουν στερέψει όλες, έχουμε περάσει ένα χειμώνα χωρίς βροχή, χωρίς χιονιά. Φανταστείτε τι έχει να κάνει ο υδροφόρος ορίζοντας, σίγουρα θα κατέβει παρακάτω, θα είναι μεγαλύτερο το κόστος σήμερα παραγωγής των αγροτών. Έχουμε μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα και πιστεύουμε με το θέμα της λιτανείας που οι αγρότες το ζήτησαν περισσότερο, με την ευλογία του Θεού και όλων των Αγίων να μπορέσουμε κατά κάποιο τρόπο να πάμε μπροστά. Πάντα συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις υπάρχει ο Δήμαρχος, υπάρχουν οι Αντιδήμαρχοι. Είμαστε μέλη της κοινωνίας και πάντα βρισκόμαστε στην κοινωνία μέσα, δεν είμαστε ξεχωριστό κομμάτι από την κοινωνία μας».

Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Πάντζιος τόνισε τα εξής: «Υπήρχε μια απαίτηση και μια συζήτηση από τους αγρότες της περιοχής, να κατέβει η εικόνα της Παναγίας γιατί είναι προστάτιδα εδώ της περιοχής, να κάνουμε έτσι μια λιτανεία, να πάμε σε μια εκκλησία να διαβάσουμε, να πάει ο κόσμος και να προσκυνήσει. Στα χρονικά μου δεν θυμάμαι κάτι να έχει ξαναγίνει, οι παλαιότεροι μας έχουν πει ότι κάτι έκαναν και μετά έβρεξε. Πάντως το πρόβλημα της ανομβρίας είναι πολύ έντονο το τελευταίο διάστημα».

 

The post Πέρσι τον Σεπτέμβρη την “έπνιξε” ο Daniel, φέτος η Θεσσαλία λιτανείες κατά της ανομβρίας appeared first on olivenews.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου

ΦΑΣΑ